Všimnite si objav, ktorý urobili v oblasti starnutia
Vedci nás neprestávajú prekvapovať, našli prepínač starnutia, ktorý nám môže vrátiť roky života. Je to niečo, čo nás možno nakoniec prekvapí a môže mať významný vplyv vo všetkých smeroch. Príde deň, keď objavíme rad noviniek, ktoré sa môžu ukázať ako kľúčové, a preto budeme musieť začať na seba hľadieť z iného uhla pohľadu. S pozornosťou upriamenou na zmeny, vďaka ktorým sa všetko môže stať možným.
Nastal čas jasne sa vysloviť za rad prvkov, ktoré môžu mať nakoniec významný význam. Nastal čas jasne sa vysloviť za zmenu trendu, ktorá môže byť rozhodujúca. V týchto dňoch, ktoré nás čakajú, môže byť budúcnosť nádejná, ak vezmeme do úvahy, že starnutie môže zostať v minulosti.
Návrat do minulosti možno nie je vedecká fantastika, ale čoskoro sa môže stať realitou. Ide o to, aby sme začali pracovať s tým, čo potrebujeme a čo môže byť rozhodujúce v týchto dňoch, ktoré nás čakajú. Vedci tomu nemôžu uveriť, a to je normálne, pretože odstrániť roky je niečo, čo sa doteraz zdalo nemožné.
Vedci nemôžu uveriť tomu, čo objavili
Zdalo sa to nemožné, ale nakoniec sa to stalo realitou, ktorá otvára dvere nádeji. Dlhovekosť je veda, ktorá sa neustále zdokonaľuje, a to nie je náhoda, ale musíme začať brať do úvahy niektoré prvky, ktoré budú mať rozhodujúci význam.
Nastal čas maximálne využiť tieto prvky, ktoré nakoniec budú mať významný vplyv vo všetkých smeroch. Nastal čas predstaviť niektoré situácie, ktoré môžu mať významný vplyv v čase, ktorý nás čaká.
Nepochybne príde deň, kedy budeme musieť jasne definovať rad prvkov, ktoré môžu znamenať zlom v čase, o ktorom sme doteraz nevedeli. Nastal čas staviť na vedu na tejto ceste, ktorá nás môže dokonca prekvapiť.
Jedno kliknutie, významná zmena v prístupe k radikálnemu obratu v období, keď budeme musieť byť veľmi ostražití voči úplne neočakávanej situácii. Nastane deň, keď budeme môcť úžasným spôsobom zastaviť čas.
Objavil sa prepínač starnutia, ktorý nám môže vrátiť roky života
Možnosť vrátiť roky života je niečo, čo musíme vziať do úvahy a o čom sme možno doteraz nevedeli. Čaká nás významná zmena, ktorá nás môže sprevádzať v dňoch, keď sa počíta každá sekunda, vďaka objavu, ktorý pripomína scenár sci-fi, ale je skutočný.
Ako uvádza časopis Scitechdaily: „Zníženie hladiny proteínu meninu v hypotalame mozgu zrejme urýchľuje starnutie, spôsobuje zápal a stratu kľúčových neurotransmiterov. Výskumy na myšiach ukazujú, že obnovenie menínu alebo pridanie aminokyseliny D-serínu zlepšuje kognitívne funkcie, hustotu kostí, hrúbku kože a rovnováhu, čo naznačuje potenciálnu cestu k spomaleniu alebo dokonca zvráteniu niektorých aspektov starnutia.
Štúdia uverejnená v časopise PLOS Biology a vykonaná Ligou Lengom z univerzity v Xiamen v Číne naznačuje, že zníženie hladiny proteínu meninu v hypotalame mozgu môže byť dôležitým faktorom starnutia. Štúdia poukazuje na menín ako na podceňovaný motor fyziologického starnutia a naznačuje, že jednoduchý doplnok aminokyselín môže pomôcť kompenzovať niektoré vekové účinky. Je už známe, že hypotalamus ovplyvňuje proces starnutia organizmu, predovšetkým zvýšením hladiny neurozápalovej signalizácie v priebehu času. Toto zápalové procesy prispievajú k mnohým vekovým zmenám v mozgu aj v celom organizme.
V pokračovaní toho istého vysvetlenia: „Leng a jeho tím nedávno identifikovali menín, proteín nachádzajúci sa v hypotalame, ako dôležitý inhibítor neurozápalu. Vo svojej najnovšej práci sa zamerali na otázku, či jeho strata prispieva k starnutiu. Zistili, že hladiny menínu klesajú v hypotalamických neurónoch s vekom zvierat, ale zostávajú stabilné v astrocytoch a mikrogliách. Aby overili dôsledky, vedci vytvorili myši, u ktorých bolo možné selektívne vypnúť menín. U mladších zvierat táto strata spôsobila zvýšenie zápalu hypotalamu, zníženie hustoty kostí a hrúbky kože, kognitívne zhoršenie a o niečo kratšiu dĺžku života.
Vedci tiež zistili, že zníženie hladiny menínu viedlo k zníženiu hladiny D-serínu, aminokyseliny, ktorá pôsobí ako neurotransmiter a niekedy sa používa ako potravinová doplnok (prirodzene sa nachádza v sóji, vajciach, rybách a orechoch). Ďalšia analýza ukázala, že tento pokles D-serínu bol spôsobený znížením aktivity enzýmu zodpovedného za jeho produkciu, ktorý je zase závislý od menínu.